Over Ginstberg

Het domein waar de Ginstbergbron gelegen is, bevindt zich in Scheldewindeke, een deelgemeente van Oosterzele. 
De Ginstbergbron ontspringt beneden aan de Ginstberg, één van de eerste heuvels van de Vlaamse Ardennen. Het domein is reeds decennia in familiehanden, op het domein bevinden zich nog 8 andere zelfontspringende bronnen, ook wel fonteinen genoemd. Het water van deze 8 bronnen, ook van drinkwaterkwaliteit, wordt gedeeltelijk gebruikt in het bottelproces.

De naam van de Ginstberg gaat terug naar de tijd wanneer plaatsnamen ontstonden door een visueel aspect. De Ginstberg kleurt nu nog steeds “geel” in het voorjaar. Dit is te danken aan de “ginstbrem” (Lees meer) een plant die men hier veel terug vindt. Als u het logo van Ginstberg er op na slaat zal u merken dat bovenaan het schild de Ginstbrem terug te vinden is. Naam van de vennootschap is NV Evidel en ondernemingsnummer is 0475.997.608.

Op onze bedrijfspagina op Facebook, bevinden zich de laatste info en leuke weetjes over onze producten, mensen en omgeving. 

Streekproduct

Ginstberg natuurlijk mineraalwater is erkend door de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw) als Streekproduct. Ginstberg draagt de benaming “Natuurlijk mineraalwater uit de Vlaamse Ardennen”. Een dergelijk product mag het label en logo dragen van Streekproduct. Op de website van VLAM, kan u alle andere erkende streekproducten terugvinden.

Meer over ons natuurlijk mineraalwater op de site van VLAM.

Bekijk en bestel Ginstberg water op onze "Producten"-pagina.

Streekproduct